Як‌ ‌лікувати‌ ‌запалення‌ ‌ясен?‌

У більшості випадків процес початкового запалення ясен триває непомітно і практично безсимптомно. Коли ми починаємо шукати відповіді на запитання про те, як лікувати запалення ясен, це означає, що воно перейшло в критичну стадію і серйозно заявило про себе, викликаючи дискомфорт і проблеми.

Поки ми думаємо про те, як лікувати, ясна болять, набрякають і кровоточать. Створюється враження, що хвороба прийшла раптово і виникла на порожньому місці, але якщо бути повністю відвертими із собою, ми могли уникнути цього, якби були уважнішими до себе і до необхідної профілактики.

Фахівці виділяють три захворювання, які викликають запалення ясен:

  • гінгівіт;
  • пародонтит;
  • періодонтит.

Тому перед вибором засобу проти запалення ясен необхідно визначити захворювання, що його спричинило.

Що робити, коли ясна набряклі й болять

Перше, що буде потрібно, це відвідати стоматолога. Якщо запалення є проявом гінгівіту, то без професійного зняття нальоту і зубного каменю не обійтися. Тільки після цього протизапальна терапія буде мати ефект.

У випадку локалізованого запалення біля одного зуба, особливо з появою біля нього гнійника або свища (найімовірніше, це періодонтит), без лікування зуба проблему вирішити неможливо.

Також неможливо без лікаря усунути запалення, викликане протезом, що натирає, краями коронки або пломби, що нависають над яснами, чи неправильним прикусом та скупчуванням зубів.

Після санації рота необхідно провести спеціальну терапію, що складається з:

  • полоскання рота протизапальними засобами;
  • лікувальних і знеболювальних аплікацій на уражену ділянку;
  • прийому медикаментозних засобів, які мають протизапальну й антибактеріальну дію (тільки за призначенням лікаря).

Чим лікувати запалення та кровоточивість ясен

Основним у вирішенні питання того, як лікувати кровоточивість ясен, є вибір надійного і безпечного засобу, що дасть максимальний лікувальний ефект. Тому, вибираючи, чим лікувати запалення ясен, найкраще надати перевагу препаратам на натуральній основі і найважливіше — комплексної дії.

Саме такими препаратами є «Стоматофіт» і «Стоматофіт А», до складу яких входять тільки лікарські рослини. Вони не лише знімають запалення, але й вирішують багато інших проблем, оскільки є препаратами комплексної дії.

Як засіб для полоскання «Стоматофіт»:

  • знімає запалення, набряклість і подразнення;
  • має бактерицидні, антисептичні та протигрибкові властивості;
  • лікує кровоточивість ясен, має в'яжучий і ранозагоювальний ефект;
  • є ідеальним профілактичним засобом.
Препарат для аплікацій і змазування уражених ділянок «Стоматофіт А» має такі ж властивості, а також дає чудовий знеболювальний ефект і може бути застосований локально, тобто нанесений на найбільш запалену ділянку ясен.