Полоскання — найголовніше в лікуванні ясен

У випадку запалення ясен найперша і найнеобхідніша допомога для одужання — полоскання. Здавна це було панацеєю під час будь-яких проблем у порожнині рота.

Чим полоскати рот під час запалення ясен?

Найнадійніший і найбезпечніший — це засіб, який дає нам природа, тобто відвари, настої та витяжки з лікарських рослин. Можна використовувати тільки один вид рослин, але значно кращі результати дають збори, в яких інгредієнти вдало доповнюють один одного і підсилюють ефект. Ви можете самі зробити такий збір, взявши необхідні рослини в рівних кількостях, а можете піти простішим шляхом — і придбати вже готовий фітопрепарат в аптеці.

Засоби проти запалення ясен

  • Ромашка — найвідоміший протизапальний засіб.
  • Харчова сода — її розчин дуже добре допомагає саме при запаленні.
  • Прополіс — із нього роблять настій, часто поєднуючи зі звіробоєм.
  • Шавлія — найкращий цілитель при будь-яких захворюваннях порожнини рота.
  • Чистотіл — хороший засіб, але полоскати ним можна не більше ніж двічі на день.
  • Календула — чудово знімає запалення і діє як антисептик.
  • Кора дуба — використовується для полоскання та аплікацій.
  • Корінь аїру — окрім запалення, додатково усуває неприємний запах із рота, особливо в поєднанні з м'ятою перцевою.
  • Ефірна олія чайного дерева — розчин із двома-трьома краплями на склянку води забезпечує хороший дезінфікуючий ефект.

Тут наведені найбільш відомі та нешкідливі засоби з тих, що можна застосовувати для полоскання ясен під час їх запалення, але й до них необхідно ставитися обережно.

Запалення ясен: чим полоскати для максимально швидкого одужання

Приготувати засіб для полоскання в домашніх умовах не складно. Однак щоби не турбуватися про правильні пропорції та не мати потреби щодня готувати свіжий засіб, покладіться на фахівців — фармацевтів, які знають чим лікувати запалення ясен та чим їх полоскати. Препарати, створені ними на основі лікарських рослин, ефективні і безпечні.

Саме таким є засіб для полоскання «Стоматофіт». До його складу входять екстракти ромашки, арніки, чебрецю, м'яти перцевої, кори дуба, шавлії та аїру, кожен з яких допомагає під час запалення ясен.

Завдяки новітнім розробкам для «Стоматофіту» підібрано ідеальні поєднання і процентний вміст цілющих рослин, що допомагають якнайшвидше зняти запалення ясен.

Окрім того, «Стоматофіт» не викликає звикання, не є токсичним, не дає побічних ефектів і не викликає алергії, за винятком випадків індивідуальної непереносимості лікарських рослин, що входять до його складу. Тому «Стоматофіт» можна застосовувати вже із шести років.