Запалення ясен: лікування в сучасних умовах

Щойно відчувши навіть невелике вогнище дискомфорту й набряку та помітивши легке запалення ясен — лікування необхідно починати одразу. Вчасна терапія захистить вас від глобальних проблем, які не змусять себе чекати, якщо запальний процес зайде далеко.

До чого може призвести запалення ясен

Запальний процес не розпочинається на порожньому місці. У будь-якому випадку він є наслідком чи симптомом захворювання — найчастіше гінгівіту або пародонтиту. Якщо вам поставили діагноз гінгівіт як джерело запалення ясен, лікування буде включати в себе зняття зубного нальоту і каменю, після чого ви проводитимете протизапальну й антисептичну терапію в домашніх умовах.

У цьому випадку достатньо буде підібрати медичний засіб, переважно фітотерапевтичний, для полоскання порожнини рота і проводити процедуру регулярно, чітко дотримуючись рекомендацій лікаря і вимог інструкції. Якщо запалення ясен запустити, лікування буде тривалим, дорогим і не настільки щадним, оскільки до локальної терапії доведеться додати прийом сильнодіючих медичних препаратів.

Відсутність лікування запалення ясен може призвести до більш серйозних наслідків — початку запалення пародонту і, відповідно, пародонтиту — складного захворювання, що часто призводить до незворотних наслідків для зубів.

Лікування запалення ясен: із чого почати

  • Візит до стоматолога для повної санації порожнини рота і професійного чищення зубів.
  • Неухильне дотримання правил гігієни порожнини рота.
  • Щадна дієта зі збалансованим раціоном харчування.
  • Регулярне полоскання ротової порожнини спеціальними засобами.
  • Ванночки або аплікації залежно від захворювання.
  • Прийом вітамінних комплексів і необхідних мікроелементів.
  • Відмова від алкоголю і куріння.

Навіть якщо у вас локальне запалення ясен, лікуванню необхідно піддавати всю ротову порожнину. А для більшої ефективності — додати аплікації на вогнище запалення.

Запалення ясен: як лікувати, зокрема в дітей

Перше запитання, яке постає при запаленні ясен: як його лікувати. Зі сторони все ніби зрозуміло, а зіткнувшись з цією проблемою, та ще коли запалення ясен у дітей, люди починають нервувати і купувати безліч абсолютно не потрібних засобів, хоча можна обійтися лише одним, але який має комплексну дію.

Підступність ситуації полягає в тому, що перед тим, як купувати засіб, необхідно знати, чим викликане захворювання. Але оскільки швидко визначити це неможливо, маємо результат: є запалення ясен, а як лікувати — невідомо.

Саме тому польські фармацевти розробили препарати комплексної дії — «Стоматофіт» і «Стоматофіт А», що мають виражений антибактеріальний вплив на 99,9 % бактерій і грибків (кандидоз) та усувають всі проблеми, пов’язані із запаленням ясен. Створені ці препарати на основі екстрактів семи відомих цілющих рослин.

Засіб для полоскання «Стоматофіт» і засіб для аплікацій «Стоматофіт А»:

  • є природними антибіотиками;
  • швидко знімають запалення і набряклість;
  • зупиняють кровотечу;
  • знищують грибки і бактерії;
  • забезпечують в’яжучий вплив.

Крім цього, завдяки вмісту анестезину «Стоматофіт А» також є чудовим знеболювальним препаратом.

«Стоматофіт» і «Стоматофіт А» рекомендується застосовувати для лікування запалення ясен у дітей із шести років, оскільки ці засоби безпечні та виготовлені виключно з натуральних компонентів.